برای مشاهده عکسها بر روی لوگوی 360 درجه کلیک کنید
 


 

محمد حسین عماد

شعاع

۱۴ آذر تا ۱۲ دی ۱۳۹۹

گالری آریانا پلاس با همکاری گالری اثر

گالری آریانا پلاس به همراه گالری اثر آخرین حجم­های محمد حسین عماد را با عنوان «شعاع» در طبقه­ی اول گالری آریانا پلاس نمایش می­دهند.

در این نمایش، ۹ اثر از جنس چوب و ترکیب چوب و فایبرگلاس که همگی در سه سال گذشته خلق شده­اند، در معرض دید قرار گرفته­اند.

محمد حسین عماد در ادامه­ی روند خلاقانه­اش که بسیار شهودی و در عین حال به طور غیر مستقیم مبتنی بر تفکرات و جهان­بینیش است، بار دیگر بر تضاد بین پر و خالی، برون و درون، خلاء و ماده، روشنایی و تاریکی و به طور کلی تضاد موجود در اشیاء می­پردازد. او این بار اما جست و جوگرانه، در پی مبدأ است، که از دیده پنهان، و برخلاف ماده، عاری از هر گونه تضاد است. 

همان­طور که از عنوان نمایش پیدا است، عماد در این مجموعه بر «شعاع» یا همان ردیوس که به لاتین به معنای شعاع نور نیز هست تاکید داشته و بر مفهوم فیزیکی و فلسفی آن و نه لزومن معنای هندسیش تکیه می­کند. او می­گوید: « در دایره، شعاع، مرکز را به محیط وصل می­کند، مثل نوری که به همه جا می­تابد. پس شعاع نور با شعاع دایره هماهنگ است.» از نظر او انسان همواره به دنبال منشأ است و با نگاه به مبدأ، معنا را جست و جو می­کند.

محمد حسین عماد در پی کشف مبدأ، با زبان زیبایی شناسانه­ی خود حجم­هایش را می­سازد که در همه­، جهان­بینی­اش مشهود است. آن چه میان آثار به نمایش درآمده مشترک است مفهوم فعال بودن «تهی» است که از پیش نیز در آثار او هویدا بود. تمرکز و کار بر معماری درون چوب به نحوی که بتواند نور را کنترل کند از اساس کار او بوده  و زاویه­ی دید انسان و مشخصات فیزیکیش - که در نهایت بیننده­ی آن­چه او خلق می­کند است – نیز تاثیری بسزا در شکل و ارایه­ی آثار او دارند.

محمد حسین عماد در سال ۱۳۳۶ در اراک متولد شد و نزدیک به سه دهه است که در تهران کار و زندگی می­کند. در این مدت او نمایش­های انفرادی و گروهی بیشماری در ایران و خارج از ایران داشته و جوایز بسیاری را از آن خود کرده است.  همچنین برخی از آثار او در تهران و چند شهر دیگر ایران در فضای عمومی نصب شده­اند. او همچنین در سال­های فعالیت حرفه­ای خود مدرس دانشگاه هنر تهران بوده و شاگردان بسیاری را در زمینه­ی مجسمه سازی بطور خصوصی و دانشگاهی تربیت کرده است.

 

 

مهدی حسینی

خلوت آبی

۱۴ آذر تا ۱۲ دی ۱۳۹۹

گالری آریانا پلاس

گالری آریانا پلاس آخرین نقاشی­های مهدی حسینی را با عنوان «خلوت آبی» نمایش می­دهد. ۱۵ اثر به نمایش در آمده دراین نمایشگاه که برخی اکریلیک روی بوم و برخی دیگر اکریلیک روی مقوا هستند، همه در یک سال اخیر خلق شده­اند.

فضاهای خلوت و متعامل و همچنین اندیشه­ی شرقی که در آن کوچک زیبا است و خلوت، پر، از دغدغه­های همیشگی مهدی حسینی بوده که تبلور آن در کنار آموزه­های غربی او در نقاشی­هایش مشهود و قابل ردیابی بوده و هست. در کنار ترکیب عناصر و فضاهای نقاشانه­ی او و البته پالت رنگی منتخبش، آن چه امضای هنرمندانه­ی او به شمار می­رود، انتقال معنا از ورای همین زبان نقاشانه است که به گونه­ای بسیار تغزلی، هنرمندانه و در عین حال اندیشمندانه به مخاطب صورت می­پذیرد.

از دیگر ویژگی­­های نقاشی­های مهدی حسینی، به کارگیری هندسه­­ی شرقی در فضاهای خلوتش است. او که متاثر از مکتب هرات می­اندیشد و نقاشی می­کند، بر اهمیت تاثیر متقابل اجزای تصویر بر یکدیگر به خوبی واقف است و آن­ها را به گونه­ای در کادرهای تصویریش می­نشاند که بر لحن معاصرش تاکید ورزند. او همچنین با قرار دادن خط افق در کادرهایش که موجب می­شود نقاشی­هایش در عین حال که مسطح به نظر می­رسند دارای پرسپکتیو هم باشند، خصلتی تصویری به آن­ها می­بخشد که در ترکیب کلی، زبان و لهجه­ی بیان تصویرش را به شدت معاصر می­کند. علاوه بر آن، اجرای عناصر تصویری با ترکیب­بندی­های منسجم که بر اساس دایره شکل گرفته­اند، هندسه­ای را وارد کار او می­کند که به همراه خصایص تصویر معاصر، به آن­ها فضا می­بخشد. به عبارتی دیگر، همان طور که در مکتب هرات از سطوح و هندسه استفاده می­کردند تا نگارگریشان را تبدیل به فضایی تصویری کنند، مهدی حسینی نیز اندیشه و احساس زمانه­ی خود را از طریق فضایی که می­آفریند به مخاطبش منتقل می­کند.

انتخاب پالت رنگی سرد و درونگرا که متشکل از آبی­ها، نخودی­ها، قهوه­ای­ها و سبزها هستند نیز همچون سایر نشانه­های تصویری آثار مهدی حسینی، مخاطب را به اندیشیدن و تأمل وا می­دارد و موجب می­شود او در خود فرو رفته و به آرامی و به دور از هیجان تحت تاثیری پایدار قرار گیرد.

در انتخاب اشیاء نیز او همواره تلاش می­کند خلوتی را که متاثر از تفکر سنتی و اندیشه­های شرقی­اش در هر شیء می­بیند با کمک آموزه­های آکادمیک غربیش تبدیل به یک فضا کرده و بیانی شاعرانه به آن ببخشد.

مهدی حسینی در سال ۱۳۲۲ در کاشان متولد شد و هم اکنون در تهران کار و زندگی می­کند. او دردهه­ی چهل شمسی موفق به اخذ دیپلم از هنرستان هنرهاي زيباي پسران تهران در رشته نقاشي، دریافت مدرک کارشناسی از انستيتو هنر شيكاگو در رشته­ی نقاشي و هنرهاي چاپي و همچنین مدرک کارشناسی ارشد از انستيتو پرات نيويورك در رشته نقاشي و هنرهاي چاپي شده است. او در نزدیک به پنجاه سال گذشته بیش از ۳۰ نمایش انفرادی برگزار کرده و در تعداد بسیاری نمایش گروهی در ایران، ایالات متحده ­ی امریکا، کشورهای اروپایی، روسیه و کشورهای منطقه خاورمیانه شرکت کرده است. وی همچنین داوری و دبیری بسیاری از دو سالانه­ها و نمایش­های گروهی بزرگ را عهده دار بوده و مقالات و کتاب­های بی­شماری را تالیف و ترجمه کرده و به چاپ رسانده است. وی همچنین طی سالیان، سمت­های اجرایی بسیاری از جمله ریاست بخش تحصیلات تکمیلی و گروه نقاشی دانشگاه هنر تهران را عهده­دار بوده است. او که همچنین از اساتید به نام کشور در حوزه­­ی نقاشی است تا کنون راهنمایی و مشاوره رسالات بسیاری را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بر عهده داشته است.

 

 


طبقه اول         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                    طبقه دوم

 

 


نمایشگاه های گذشته